Tuesday, December 6, 2011

New Sonsaengnim

Dah sebulan aku tak pergi Hangul class. Mesti kena sound dengan Jeonghui-nim ni. Adoilah. Karang dia tanya mana aku menghilang, tak kan aku nak cakap aku pergi balik kampung dia. Hahahaha.. Semalam aku gagahkan diri jugak untuk pergi. Ehh.. Jeonghui-nim tak adalah. Dia balik kampung. Fuhhh.. Nasib baik tak bertembung kat mana-mana. Hahahah.. Tapi, siapa ni? Cikgu baru kah?

Yep. Cikgu ganti. Muda lagi. Anak siapa ni? Anak Sera-nim ke? Entah ye? Tiba-tiba dia tegur aku. What is your name? Wahh.. Bagus. Dia pandai cakap English. Hahahaha.. Kalau dengan Jeonghui-nim memang tak dapat punya lah. Dia cakap bla bla bla bla. Dalam hati aku, wow. Her English is good. Korean kah dia ni? Her name is Grace. She's definitely a Korean. Itu je yang aku tau.

She's funny. And STRICT. Lagi aku ternganga bila dia start cakap Melayu and Cina bila kami tak paham. DAEBAK~!! Hahaha.. Hari pertama dia mengajar dah suruh kami buat karangan. Gasak lah kau Yatt. Dah lama kau tak menulis. Macam mana nak buat karangan? Apa lagi. Bukak google translate curi-curi. Hahahhaa.. Bengong. Nasib baik tak kena marah. Bukan saja kena buat karangan. Ada homework lagi. Ngaaaaaaa... Nangis lah aku. Mana sempat nak study ni. Huhuhuhu..

Our new textbook..

Next class, kami akan guna buku baru. Nae~!! Semoga aku semakin terer membaca, menulis dan mengadakan perbualan. AJA~!!

Nak balik tu, kami korek latar belakang Grace. She'd just graduated from Ewha University. Woww.. So? Apa dia buat kat Malaysia ni? Kenapa dia ada kat sini? Katanya, her family is here. Dah bertahun-tahun duduk sini. Laaaaa.. Gitu rupanya. No wonder she can speak Malay and Chinese. Dia dah grad tak tau nak buat apa. So balik KK lah.

Macam balik kampung gitu ekk. Aku yang Malaysia totok ni berangan nak buat Seoul tu kampung aku. Pigiraaahhh~!!!!

2 comments :

sha my heart said...

wah, bestnya belajar Hangul.. saya belajar sendiri je.

CikSengal said...

mengisi masa lapang.. ^^