Wednesday, November 19, 2008

Menternak Lemak

Ok.
Nothing to do over the weekend.
We went for 'melantak' at Hyatt Regency, KK.
Fuhh.. Sangat-sangatlah mencabar.
Kekeke..


Fish Fingers, Onion Quiche, Roasted Potatoes, Chicken + Rosemary Sauce, Vegetable Pasta dan sejemput Tartar Sauce..


Roasted Lamb with BBQ Sauce

Satay Ayam & Daging with Nasi Impit, Timun and Kuah Kacang..


Pizza. Hawaiian kot?


Sushi. Yeah!


Egg Udon + Fish Tempura..

Japanese makan: "lembut, melts in your mouth, tepung nya sedap, crunchy, makan terasa seperti di awang-awangan.."
Malay makan (aku): "eh, tawarrr lah.."


Err.. mostly CHEESEEEEEEEEE.. Gemuk la aku!


Caramel Pudding


ABC


DIY Ice Cream

Banyak lagi yang terhidang macam Nasi Putih dengan lauk-lauk kampung, Pasembor, Murtabak, all kinds of soups, salad lagi, adik beradik pisang goreng, and macam-macam lagi lah. Tapi perut kami kecik je, cannot tampung so many things. Huhu..


Yeah right.. Baru je makan sedap for two days kat Le Meridien. Like this ahh, got to fast for two months lohh. Aiyahh..

10 comments :

sitinurulhawa said...

betul2 scary movie

yantie said...

glup..so many dishes..when saw tempura, recall my memory in kumamoto when i eat tempura made originally from japanese chef...wallah..very delicious, luxurious taste...(or maybe that's the only dish i can eat)..

Yatt, no need to fast just go to india..i believe u'll shrink again...:))

CikSengal said...

k awa,
kalah ju-on ekk? kehkeh..

CikSengal said...

k yantie,
teringin jugak la nak makan original punye. mesti besh kan..

ya betul! just send me to INDIA!! gerenti balik melidi nanti.. wahaha..

sitinurulhawa said...

yatt, kalau berdiet, kita selalu nak reward & celebrate when we lose some kgs. ikut tips ni, reward dengan bende2 selain makanan mcm baju baru, kasut baru atau beg baru. atau apa2 yang kita idamkan selain makanan.

tapi, what the celebration means without food kan? haha

CikSengal said...

Ye lah. Life is meaningless without food. Wakaka.. Tapi kan k awa, nak beli baju baru semua tu mahal laa. Makan2 lagi murah. Hahaha..


ALAASSSSSAAAANNNNN!! :p

zikrulmaut said...

p shopping ar..sampai abis duit..then kurang la makan..ahahah..
yeah wat a bored world without food..huhu

CikSengal said...

Cuma mampu window shopping je. Ekeke..

ernie said...

weih YAKI UDON la.. bukan EGG UDON.. ekkekekek

CikSengal said...

Laaa.. Salah ek? Yaki tu hapa maksudnye ye? Or 'yucky'? Sebab tak berapa sedap kan. Wakakaka..