Friday, November 14, 2008

Sabah ICT Month 2008

We attended The Broadband Opportunities Talk Series for 2 days in Le Meridien, KK. Malas nak cerita panjang. Let the pictures do the talking..


The Officiater:-


YB Datuk Dr Yee Moh Chai


The Goodies:-

Paper Bag from Celcom. I thought we're gonna get free broadband.. :(


The Speakers:-

Mr Bruno Vun from Unit Kemajuan IT Sabah on "Social Projects for the People".


Mr Sahrimin Mohd Iman from TM Bhd Sabah on "TM Leverage on Broadband".


Mr Mohd Faizal Ariffin from RedTone Telecommunications Sdn Bhd on "WiMax: The Next Possibilities".


Mr Vernon Fernandez from MDeC on "Bringing Malaysian Content to the Global Treshold"


Mr Roslan Mohamad from MCMC on "Networked Content Development Grant".


Mr Khairul Anuar from TIME on entah ye.. aku tak ingat..


Pn Eneng Faridah Iskandar from MCMC on "Freedom of Speech vs. the Law".


ASP Hazizi A. Samad from Bukit Aman on "Cyber Crime in Malaysia".

Garang betul pak polisi ni. Gaya bagi presentation macam nak interrogate orang je. Huhuhu..
Oh, lagi dua orang speaker aku lupa snap gambar. Duh!


The 'Mengantuk Preventer':-




The Presentation Slides:-

MCMC kaw-kaw habiskan stok ink untuk tahun ni.


The Hearty Lunch.. Yum Yum!!
Disclaimer: All of the below belongs to our "ahli menketedarah".. BUKAN aku sorang. Hehe..





Decorate-It-Yourself Ice-Cream. Slurpp!








The Magibon Wannabe..

Dalam toilet pun jadi. Tihihihihiii...


The quiz session..

I got this for answering something on Ku-Band VSAT.


A Mengkuang Pencil Case with TM printed on it..

Got some notepads for answering "Bilakah TV3 dilancarkan?". Lupa ambik gambar..

And a crypto challenge..



Yes. Me again. I won this!


Banyak betul aku sapu...

Overall, banyak knowledge aku dapat. Dapat banyak info on crimes and laws yang aku boleh apply untuk case study in subjek Etika & Undang-Undang ICT next sem. Dan paling penting, makan free yang sedap-sedap! Hehe..

6 comments :

sitihasnah said...

wah, kalau ada anugerah peserta terbaik.. mesti yatt yg sapu.. aktif sunggoh menjawab soalan.. tak rugi bagi makan byk2 hehehe..

CikSengal said...

hahaa.. bab makan tu tak tahan tu.. macam tak jumpa makanan kan? jawab soalan tu kalau takde hadiah malas nak jawab.. keke..

najwan said...

wahaha sodapnye makanan..!!
decrypt tu pakai shift keying ke?

CikSengal said...

Memang best sebab free. Hehe.. Yep, polis tu bagi clue encrypt with key+2. Pandai2 laa decrypt sampai tergeliat baca abc terbalik. Ngehngeh..

faizhensem said...

oooo....
ini pulak keje lecturer saya....
apa2 pun, good luck...
dan tolong kasi saya A++ ok dlm data struct....kui2....

dari budak computer engineering....

CikSengal said...

oopppssss... LARIII!!! kehkeh..