Wednesday, January 1, 2014

Jalan-Jalan 2013

Cak! Dah habis dah tahun 2013. Banyak kenangan jugak lah sepanjang 2013 ni especially bab jalan-jalan untuk aku yang kaki jalan ni. Nak rumuskan lah kat sini ke mana saja dah aku melangkah sepanjang tahun 2013 ni.

Jalan-jalan luar negara:-

1. JAPAN

Nara (Jan 2013)



Kobe (Jan 2013)

Kyoto (Jan 2013)

Yokohama (Jan 2013)

 Tokyo (Jan 2013)


 Fujikawaguchiko (Jan 2013)


 Sendai (Jan 2013)


 Yamagata (Jan 2013)


 Hiroshima (Jan 2013)


Osaka (Jan 2013)..

Boleh baca entries kat sini --> KONNICHIWA JAPAN! Tapi tak siap-siap lagi.. Hahahaha..



2. SOUTH KOREA

Seoul (Mar 2013)

Suwon.. (Mar 2013)

Boleh baca entries kat sini --> KOREA 330K WON. Pun tak siap-siap lagi.. Hahahaha..

Busan.. (Sept 2013)

Gimhae (Sept 2013)

Boleh baca entries kat sini --> DYNAMIC BUSAN. Ini lagi lah. Entah bila nak siap.. Hahahaha..



3. INDONESIA

Mt Bromo (Apr 2013)

Probolinggo (Apr 2013)

 Malang (Apr 2013)


 Surabaya (Apr 2013)


 Solo (Apr 2013)


 Jogjakarta (Apr 2013)


 Borobudur (May 2013)


 Prambanan (May 2013)


Mt Merapi (May 2013)


 Wonosobo (May 2013)


Dieng Plateau (May 2013)

Bandung (May 2013)

Boleh baca entries kat sini --> TRANSJAVA! Hampeh tak siap-siap jugak.. Hahahaha..



4. SINGAPORE


 Eunos (Jul 2013)

 Bugis (Oct 2013)

Marina Bay (Nov 2013)

Singapore trip ni random sangat. Bila ada kat JB, rasa boring-boring tak ada kerja, aku pergi cari pasal kat Singapore. Hehehehe..



5. BRUNEI

Cari calon suami (Sept 2013)

Brunei trip ni sekali dengan Miri trip. Entry Miri belum bukak lagi, tapi entry Brunei dah siap kat sini --> BRUNEI DAY TRIP.





Jalan-jalan dalam negara pulak:-

1. MABUL ISLAND, SABAH


Mabul Island (Feb 2013)

Haaa yang ni entry dah ada. Hahaha.. Mabul Island 4D3N Getaway




2. LANGKAWI, KEDAH



Dataran Lang (Aug 2013)

Ni belum bukak entry lagi. Puehehehehehehe..



3. MIRI, SARAWAK



Niah (Sept 2013)

Samo belum bukak entry lagi. Adoihhh..



4. PONTIAN, JOHOR

Tg Piai (Nov 2013)

Entry? Dah ada! Dah ada!! Pontian Day Trip



Ampun sangat-sangat sebab entries semua tak siap-siap! So azam tahun baru 2014 ni, siapkan entry jalan-jalan sepantas yang boleh. Boleh ke? Entry New Zealand yang tahun 2012 pun baru je siap. Ada hati kunun. Huhuhhu..

Psttt.. Nak kabo lah sikit kan, jadual jalan-jalan saya untuk 2014 ni bermula 10 Jan ni. Miahahahahahhahahaa.. Mbekkkk..

2 comments :

Aliah Nuqmans said...

sedih tunggu entry ko kak..
aku bertabah aje ni.
sobsss

CikSengal said...

hahahaha.. bertabah je lah.. takdok masa nak hapdet...