Saturday, March 31, 2012

Outing with Geng Karat!!

Still in KL! Aku berkesempatan mengoutingkan diri dengan geng-geng karat. Nothing much just makan-makan and nonton wayang donk!

So aktiviti-aktiviti kami ni berlangsung di Festival City. Sakan nyah. Dah lain dah rupa Setapak ni. Jalan dah semakin besar. Banyak bangunan baru. Dulu-dulu buruk je aku tengok. Almaklumlah, jalan utama aku ke bandar masa zaman-zaman duduk Melawati 17-18 tahun dulu. Ni dah maju sangat dah ni.

Makan-makan berlangsung kat Seoul Garden. Honestly speaking, aku tak pernah makan kat Seoul Garden ni. Kat KK tak ada. Kalau kat JB nun kat City Square, malas pulak aku nak pergi. So, kira first time lah ni. Jakun pun ye. Baru belajar nak memahamkan konsep makan-makan kat sini. Nasib baik geng-geng semua dah terer.


Ramai manusia..

Mari masak..

Dengan cik Kia..

Lai lai..


KuAnne and Mulan..

Err... Mentarang ke hapa nama dia ni?

Daging & Pedal..

Queen, Idie and Leen..

With Aleng and Asue..

Makan sampai senak kekdahnya. Tapi aku tak berapa senak sangat lah. Mana taknya, makan sikit-sikit dan selow-selow. Overall puas hati. Hehehe..

Dah tu, sesi menonton wayang pulak. Cerita Mirror Mirror. Dengar je perkataan Mirror Mirror ni mesti semua orang terus tau cerita pasal apa kan? Aku je yang sangap. Mati-mati aku ingat cerita hantu. Hahahaha.. Dulu kan ada cerita hantu nama MIRđ»ORS. So, aku ingatkan sambungan dari cerita tu lah. Nak nangis aku dibuatnya tengok cerita tu. Sanggup tak balik rumah malam tu.

Well, siapa tau cerita Snow White, tau lah jalan cerita Mirror Mirror ni macam mana. Lebih kurang sama je, cuma ditambah elemen-elemen bongek yang membuatkan aku dan geng ketawa macam orang gila. Julia Roberts as the evil queen and Lily Collins as Snow White. Sungguh aku tak pernah tau pun Lily Collins ni anak Phil Collins. She's cute though. Rupa dia kan macam Audrey Hepburn pun ada. ^___^ The Evil Queen is funny, Snow White pulak kontrol ayu, and the seven dwarfs, oh my goodness me, jangan cakaplah. Perangai masing-masing sengal macam hapa. Kekekeke..

Bila aku tengok scene ni.....


Dan scene yang ni...


Terus aku teringat kat budak yang sorang ni...


HAHAHHAHAHAHAHAHAA.... Sampai keluar air mata aku gelak.

Overall, very entertaining lah I must say. Riuh jugak panggung tu dibuatnya dengan orang ketawa sana sini. Nak kata it's a good movie, tak lah sangat. Tapi fun to watch lah. Siapa nak release tension, gelak-gelak boleh lah disarankan menonton.

Then it's time to leave. Dah ready nak bangun ni tapi cerita Mirror Mirror ni macam tak reti pulak nak habis. SEKALI..........



HAHAHAHAHAHAHAHAHA.. Mampuih!! Nasib baik aku tak jatuh tergolek kat dalam panggung tu. :P

4 comments :

Hanis said...

Dah tengok juga mirror mirror tu.
seven dwarf tu memang sengal la. tapi paling tak boleh blah scene nyanyi "i believe..i believe" last skali tu. hamboi dah macam hindustan gamaknya. kekekeke.

CikSengal said...

kekekekee... mentang2 director dia orang bollywood.. hehehe..

-NAI-sengal... said...

wah~~~~~~ nak tgk cter tu..x sempat2 ni

CikSengal said...

tengok ler... best.. ^^