Tuesday, November 17, 2009

First Time

Di saat aku merepek ni, aku berada di Labuan. Lebih tepat lagi, tengah tergolek-golek dalam surau airport Labuan sambil main internet. Nasib baik aku bawa mambang kunen ku bersama-sama. Kalau tak, mati kutu lah aku kat sini. Flight balik ke KK jam 8.20 malam nanti. Tapi dek kerana.. Kerana apa ye? Mungkin kerana ini Labuan, jam 2.30 petang aku dah tercongok di sini. Way to go Yatt! Anda telah berjaya melepak di sini selama 2 jam! Another 3 hours to kill. Die! Die! Die!

Ini kali berapa ek aku ke Labuan? Mungkin kali ke empat lah kot. Sebelum-sebelum ni aku datang untuk berjoli katak. Kali ni aku datang untuk meeting. Sebelum-sebelum ni aku datang naik feri. Hari ni aku datang naik flight. Naik flight bukan sebarang flight. Ini flight MASWings punya. First time. Rasa jakun pun ada. Seram pun ada. Port aku? Macam biasalah, seat sebelah kepak kapal terbang. Bak kata orang Korea, Choeum Bootuh Jigeumggaji (dari dulu hingga kini) aku dan kepak kapal terbang memang tak dapat dipisahkan. Bila agaknya aku nak merasa duduk kat seat lain. Ni balik-balik nampak kepak. Tapi, kali ni lagi best. Nampak kipas enjin berputar-putar lagi. Haru biru aku dibuatnya.


duduk tepi enjin punya pasal..

Apa yang buat aku tersengih-sengih macam kambing adalah bila mendengar ceramah keselamatan. Jangan main-main, pakai DVD player nokss MASWings ni. Dan arahan-arahan tu aku dengar teramatlah sengal. "Kami tahu anda saaaaayangkan telefon bimbit anda, tetapi anda haruslah memadamkannya sepanjang perjalanan". "Jika isyarat kecemasan dinyalakan anda harus meninggalkan kesemua barangan anda, tanggalkan kasut tumit tinggi anda walaupun kami tahu ianya mahal..". Hahahahahaa.. WTH??


pramugari yang buat announcement sengal tu.. Aigoo!!

Disebabkan cuaca buruk (blame it on the weather!), beberapa kali juga jantungku rasa nak tercabut. Sengal satu badan. Rasa macam tak sabar-sabar nak landing. Kalau ada disediakan parachute maunya aku dah terjun tiruk keluar dari kapal terbang tu. Syukur Alhamdulillah cuma 30 minit saja perjalanan dari KK ke Labuan. Kalau tak, harus aku pengsan, sedar balik, pengsan, sedar balik, pengsan, sedar balik sampai lah tiba ke destinasi.

Motif aku ke Labuan adalah untuk membincangkan Program Infosys Campus Connect untuk batch yang ke-empat. Dua lokasi menjadi pilihan untuk program ni. Sama ada di UNIMAS ataupun di UMSKAL. Ahli rombongan Cik Kiah telah pun melawat UNIMAS dan melihat kemudahan-kemudahan yang disediakan. Hari ni rombongan Cik Kiah melawat UMSKAL pula. Aku ni datang untuk enterframe je. Aku kan gila glamer. Hahaha.. Disebabkan perasaan gila glamer ini lah aku telah dilantik menjadi SPoC Infosys untuk UMS. Nak tak nak kenalah datang kan?


dari tingkat 13..

Kemudahan yang ditinjau adalah lab, hostel dan kemudahan-kemudahan lain. Very the details tau. Comparison harus dibuat antara UNIMAS dengan UMSKAL. Senang lah nak buat keputusan untuk jalankan program di mana. Well, keputusan sudah pun dibuat ketika dalam meeting tadi. Kat mana nak buat? Biarlah rahsia! Hahahaha... Tunggu dan lihat sajalah. :p


Instant Pic! Rombongan Cik Kiah ke UMSKAL.
From left to right:- En Azmar (MDeC), Prof. Dr. Khairuddin (VC UNIMAS), PM Khalil (UiTM), En. Abdul Hadi (KPT), Dr Awang Asri (UMSKAL), En. Imran (MDeC), PM Norhaziah (UTEM), Prof. Dr. Shahrin (UTEM), Prof. Dr. Narayanan (UNIMAS), En. Awang Hafifudin (JPT) dan Cik Sengal yang gila glamer.. :p

Well, the time now is 5.21pm. Almost three hours juga aku bertapa di sini. Sedap pulak guling-guling sorang-sorang dalam surau ni. Rasa nak tidur pun ada. Huhuhu.. Jam 8.00, cepatlah kau menjelma........


*edited: Dah 8.30pm ni. Masih stranded di airport. Flight delayed!! Huwaaaaa!!

11 comments :

Ayuniez said...

wah.ade prof k & prof nara. prof nara tu dean fakulti kitorg. :D

emmy said...

oooooo patutla dua2 boss xde hari ni! g labuan rupenye :D

CikSengal said...

hehehe..
prof nara is one funny guy lah.. :p boss jalan2 makan angin wpun takde tempat yang best pun untuk makan angin.. hahaha..

nurqeen said...

wohahaha yatt..blog ko sangat best untuk dibaca..asal la aku baru tahu nih..boleh gelak tahap baring2 huhuhu

Ms said...

huhu..syok ugak jadi orang penting ni leh jalan2.. tp mesti sangat2 memenatkan tul tak.??.. aperpun mission accomplished..:D

Ezzan Yusop said...

ezan kenal en hadi tu...tengah buat projek tuk KPT ni. siusiusiu!

CikSengal said...

qeen,
ko harus singgah selalu.. konpem ko tak kan rindukan aku.. muekekek..

Ms,
aishhh.. kita ni ikan bilis je menumpang glamer ikan-ikan jaws.. :p

ezzan,
wah.. projek apa tu? dia ni siyes lawak coz dok komplain jabatan dia ramai sangat pompuan.. hahaha..

amnikhassim said...

rindu kat yatt...

armouris said...

info tentang kasut tumit tinggi kat sini - Keburukan Kasut Tumit Tinggi

CikSengal said...

amni,
rindu awak jugekkk... hehe.. macam iklan laa pulak..

armouris,
thanks for the info.. :)

Anonymous said...

good blog..btw awang hafifudin ni macam i kenal la. dia tu single ke?