Huangpu River Cruise, Shanghai

Menyengal 5 hari 4 malam di Shanghai..

Hallasan, JEJU!

Ongoing. Masih menulis..

Madinah, Saudi Arabia

CikSengal jadi budak baik bila pergi ke sini..

The Peak, Hong Kong

Ni tahun depan baru update entries..

Saturday, February 28, 2015

Tiga Negara, Satu Pengembaraan ~ Mulanya Di Sini

Tiga negara, satu pengembaraan. Bukan main poyo tajuknya. Tapi, memang itu lah apa yang aku nak ceritakan kat sini. Pergi jalan-jalan tiga negara sekali harung, India, Jordan dan jugak UAE. Oh wait, kalau rasa ngada-ngada sangat boleh jugak nak jadikan lima negara, kalau masukkan Singapura dan Kuwait sekali. Hehe..

Kisahnya, aku ikut program Our Touch for Syrian Refugee ke Jordan. Aku pada asalnya bukanlah ahli Our Touch (OT) pun. Aku setakat dengar-dengar je dari K Awa, yang merupakan salah satu orang kuat OT. K Awa cerita pasal program OT yang seterusnya, pasal nak pergi Jordan, pasal nak pergi kem pelarian, dan macam-macam lagi lah. Dengar cerita macam tu je terus aku rasa seronok, best jugak kan kalau dapat ikut? Malangnya bilangan ahli rombongan dah terlalu ramai. Dah tak ada kekosongan. Makanya, kita diam-diam je lah duduk kat tepi. Hehe..

Our Touch to Jordan..

Friday, February 6, 2015

Off Again!!

Aku nak ke Mumbai noks! Hehe.. Sebenarnya en-route nak ke Amman, Jordan. Tapi on the way tu, kita singgah-singgah lah dulu mana yang patut. Saja je kan nak menghabiskan duit dan menghabiskan cuti di awal tahun ni. Huhu..

Jom! Gedik naik dari Changi. Hehe..

Aku dah pernah ke India sebelum ni. Culture shock bagai lah masa tu. Ni dah matang sikit (ye lah tu matang), mungkin dah hilang sikit kot shock nya tu nanti. Apa-apa pun, 100% sure, this Mumbai trip would be VERY INTERESTING.

So, yunggu lah ye entriesnya!