Huangpu River Cruise, Shanghai

Menyengal 5 hari 4 malam di Shanghai..

Hallasan, JEJU!

Ongoing. Masih menulis..

Madinah, Saudi Arabia

CikSengal jadi budak baik bila pergi ke sini..

The Peak, Hong Kong

Ni tahun depan baru update entries..

Wednesday, October 22, 2014

Edisi Muntah Hijau: KOREA LAGI!!

Lalalalala... Edisi ke-9 noks jalan-jalan ke Korea! Mabuk lah. Asyik pergi Korea je kan. Macam tak ada tempat lain nak pergi. Tahun ni je tiga kali aku pergi Korea. Tahun depan kena stop! Kalau ku kumpul semua belanja-belanja for these 9 trips boleh pergi Europe 2 bulan ni. Makanya, jangan lah ada siapa-siapa dok gebang-gebang ajak aku pergi Korea ye. Hehe..

Somewhere in Seoul

Pengembaraan selama 10 hari 9 malam, 24 Oktober sehingga 2 November 2015. Tunggu...... 


Tuesday, October 21, 2014

Seminar ICT Sabah, Kota Kinabalu

Last minute! Suka nau last minute buat kerja kan. Last minute dicadangkan untuk jadi speaker dan last minute jugak aku buat preparation. Memang bertuah sungguh orang yang mengorganize ni. Redha je lah. Biasalah, ikan bilis kan. Terpaksa lah ikut saja perintah ikan jaws. 

Seminar ICT Sabah katanya. Aku ditugaskan untuk bagi talk tentang Tanggungjawab Pengguna ICT. Macam best je tajuk tu kan. Nak mencari material, nota bagai tu sangat lah senak. Last-last aku copy paste je dari Internet, cantum sana sini. Dah tu kemain aku temberang kat atas pentas. 

Dah seram sejuk menunggu.. 

Friday, October 17, 2014

Kerana Orked

Kalau tak kerana orkid, memang tak sampai aku ke sini. Aku saja memenuhi permintaan nenek saudara aku yang bertandang ke KK ni untuk pergi jalan-jalan cari orkid hutan. Peminat orkid lah katakan. Dia nak pergi terus ke kampung yang ada buat perusahaan tanam orked-orked ni.

Lokasi? Kg. Lobong-Lobong, Kota Belud. Poyo je aku kata, ok let's go. Tapi dah sampai Tuaran, baru tergerak nak tanya Kota Belud belah mana. Menghala ke Kudat ke, menghala ke Ranau? Aku ni ye yo ohhh je jalan straight ke utara. Sekali Kota Belud menghala ke Ranau. To be precised, dekat kawasan pekan Nabalu. Nasib baik belum jauh. 

Exact location memang tak tau kat mana. Siap tanya orang-orang tepi jalan lagi. Bila dah jumpa jalan tu, memang tak sangka lah jalan ke bawah ni ada kampung. Semakin lama semakin saspen, masuk jauh ke dalam. Dah tu, jalan bertar pun ilek. Gravel all the way. Menangis mak tengok condition Siwon mak yang tersrettt sana sini dek jalan tak rata. 

Tapi bila dah sampai tu agak speechless jugak lah. Sebab gila cantik kawasan ni! Air sungai dia. Ya Allah jernihnya. Nyaman tengok. Nanti baliknya, kita ambik gambar. Now cari dulu tuan kedai. Dah jumpa tu, memang sakan lah membelek. Orang yang minat je yang paham. Aku ni dok tepi je lah tengok diorang berurusan.

Banyak spesis tu..

Monday, October 13, 2014

Mango Garden Restaurant, Kota Kinabalu

Bila Airah kata nak makan kat Mango Garden Restaurant, aku terus termanggu. Lah, kat manalah pulak restoran ni. Tak pernah aku dengar. Betul ke kat KK? Airah beria-ia kata ye, kat KK siap masuk rancangan Jalan-Jalan Cari Makan lagi. Haha.. Memang bengap aku ni tak tau kat mana. Setelah digoogle, baru lah tau lokasinya. Sebelah Rumah Terbalik kat Tamparuli tu! Chehh..

Mango Garden Restaurant..

Sunday, October 5, 2014

Kisah Aidiladha

Salam Aidiladha. Tahun ni beraya di KK je. Gigih tau buat soto. Untuk makan-makan dan munjung ke jiran-jiran dan family. 

Soto dalam bekas..

Thursday, October 2, 2014

Oh Tidak..........

Dah ngada-ngada terbeli lah pulak kan. Haha.. 


Nantikan lah pengembaraannya. Pengembaraan lah konon. Ni trip orang kaya ni!