Huangpu River Cruise, Shanghai

Menyengal 5 hari 4 malam di Shanghai..

Hallasan, JEJU!

Ongoing. Masih menulis..

Madinah, Saudi Arabia

CikSengal jadi budak baik bila pergi ke sini..

The Peak, Hong Kong

Ni tahun depan baru update entries..

Wednesday, February 29, 2012

AXE or NOT?

This is MADNESS~!!


AAX to axe Christchurch route next?
By B.K. SIDHU 
bksidhu@thestar.com.my


PETALING JAYA: After announcing its withdrawal from popular European and Indian cities earlier this year, AirAsia X (AAX) is set to axe its KL-Christchurch-KL route, according to a source.

“It may announce the cut as early as this week and suspend flights within the next few months,” the source added.

Those in the know claimed that the airline was making losses on the route although it did stimulate demand for the twice weekly flights to New Zealand.

In January, AAX said it would stop flying to London, Paris, New Delhi and Mumbai. It is learnt that AAX is moving away from long-haul to medium-haul flights.

“We see this as a change in network strategy as it is moving away from the longer flights,” CAPA Centre for Aviation senior analyst Brendan Sobie said.

AAX seemed to be focusing on routes that were in the eight to nine-hour flying radius and it would take 13 hours to fly to London or Paris and 11 hours to Christchurch.

The only other Asean airline to fly into Christchurch is Singapore Airlines which operates on a daily basis.

Sobie said that the farther an airline flew, the higher its cost and for LCCs, cost management is a big part of its business. He added that the biggest cost advantage for LCCs was really shorter flights.



From HERE
----------------------------------------------------------


What will happen to our NZ trip? Harap-harap sempat lah kami ke sana. Wuwuwuwuwuwuw..

Saturday, February 25, 2012

We-Booking 2nd Round

First of all I want to congratulate the girls for getting the tickets~!! Yey!! Happy for them walaupun aku kesedihan tak dapat join. Huhuhu..

Now, there's another round of sales today. You know what? SS4 Bangkok ditambah satu hari lagi on the 16th. Wahhhh~!! 3 hari kau! Memang kenyang makan budak-budak SuJu ni. So, sales untuk 16hb tu hari ni lah. Yeah.. Semua orang mesti standby gila-gila ni.

Additional show on 16th March 2012..

The girls try their lucks again today. Senang je dapat book tiket. Tapi bila sampai tang payment, DENGGG~!!! Payment failed, please contact your bank. Wakakaka.. Adoi mak aii. Mereka telah menukar sistem pembayaran rupanya. Sebelum ni sesedap oren semua orang, even foreigner pun boleh beli. Now, orang-orang Siam saja yang boleh beli. Kesan dan akibatnya, banyak seats available. Tak luak!!

Tu lah kan. Apa salahnya open pada orang luar. Gerenti sold out punya. But, itu hak dia kan. Maybe sale sebelum ni ramai sangat foreigner yang beli, orang local menangis tak berlagu tak dapat tiket. So additional show ni kasi kat diorang. Huhuhuhu..

Well, good luck to the girls on finding the 16th tickets. I know that you guys will do all the means to get it. Aja~!! ^____^

Wednesday, February 22, 2012

Changes..

CikSengal currently tengah overhaul blog akuyangsengal ni. Template sedia ada tu banyak limitations nya. Tak boleh add widget ni, tak boleh add widget tu. Mana taknya, CikSengal pandai-pandai masukkan coding HTML sendiri ke dalam layout design tu. Tu yang jadi bercelaru.

So, jangan terkejut lah kalau hari ni rupanya macam ni hari besok lain pulak rupanya ye. Tengah try and error. Walau apa pun, teruskan menyokong CikSengal.. Chewaaaaahhhhh~!!

Monday, February 20, 2012

Semester Baru

Hari ini bermula lah semester baru kat UMS ni. Kalau tak silap kat IPT lain pun sama jugak. Adoilaaa.. Kemalasan betul aku ni. Apa nak jadi dengan aku ni ye?

Will be teaching 2 courses this semester. Tidak lupa juga mengajar part time. Boleh cari side income kan? Buat bekalan meroyan dan jalan-jalan. Huwahuwahuwahuwa.. Bila lah aku ni nak mula menyimpan. Asyik joli katak je kerjanya. Huhuhuhuhu..

Ahhh.. Malasnya. Kalau aku malas, student lagi lah malas kan? Bila tengok student malas, aku terus jadi bapak segala malas. Warrrghhh~!! Macam mana ni. Macam mana ni??

Apa lah Cik Yatt mengajar ni. Kroooohhhhhhhhh~!! 

Nangis lah aku. Dah la dua-dua subjek boring. Walaaahh~!! Bertabah je lah ye. Huhuhuhu.. Kena semangat. Kena semangat. Dulu zaman-zaman belajar, nak semangat datang kelas kena jadikan somebody dalam kelas tu as pembakar semangat. Nak-nak yang handsome kan. Ni kalau mengajar ni? Tak kan nak cari yang handsome-handsome macam dulu gak? Aishhh.. Kang aku kena cop pervert kang. Hahahaa.. Tapi kalau itu yang boleh membakar semangat aku mengajar apa salahnya kan? :P

Aja~!! Jangan malas-malas. Kena rajin, dedikasi dan ikhlas menjalankan tugas. Semoga ada lah pembakar semangat aku dalam kelas nun. Kihkihkih..

Sunday, February 19, 2012

CikSengal's Fansign

Hari ni CikSengal ada Fansign Session. Fefeeling artis kan CikSengal ni?? Hahahahaa.. Pendaftaran pelajar part time sebenarnya. Aku ni kan penyelaras. Hari pendaftaran kenalah sign apa-apa yang patut kan. 

Kosong... 

Hari ni sendu je. Fansign session tak dapat sambutan langsung. Dulu-dulu punyalah ramai peminat. Hari ni 10 orang je yang datang. Zaman kegemilangan dah hilang dah. Ni dah masuk fasa zaman kesuraman lah pulak. Hahaha.. Bertabah je lah kan? Due to the MQA thingy and everything we have no more part timers. Tinggal dua kohort je. Lama-lama boleh tutup kedai. Aku pun tak payah nak peningkan kepala lagi. Yippieee~!!

Tapi kalau tak ada kerja, tak ada lah side income kan. Macam mana nak pergi jalan-jalan? Adoiii...

Saturday, February 18, 2012

Weeeeee We-Booking~!!

The dates for SS4 Bangkok has been announced~!! It's on the 17th and 18th March 2012. Aku nak pergi ke? Teetttt~!! Tak ada duit lah. Huhuhuhuhu..

Jom pergi~!!

So, tiket boleh mula dibeli hari ni pukul 11 pagi nanti. Ada berapa chanel nak beli tiket ni. Ada outlet dan juga secara online at We-Booking. Mesti ramai dah standby kat depan komputer masing-masing ni. Nervous gitu kan.

Walaupun site dalam bahasa Siam, masing-masing mesti gigih punya sibuk mentranslate dengan harapan dapat beli tiket. Macam kisah aku dengan GMarket hari tu lah. Sengal bila ingat balik.


Seating Layout..

Nak tunggu yang Malaysia punya entah ada entah tidak lah kan. Dah alang-alang ada SS2 dan SS3, apa salahnya teruskan sampai SS4. Boleh aku pergi. Huhuhuhuh.. Tapi yang Bangkok ni.. Aiseh. Karang kalau aku buang tebiat, aku pergi aje. Biar menyesal pergi, jangan menyesal tak pergi. Hahahahaa..

So to all my girls out there, good luck~!! Semoga dapat beli tiket. Boleh aku tumpang happy. ^____^

Thursday, February 16, 2012

Maulidur Rasul 1433H

Semalam kami menyambut Maulidur Rasul peringkat universiti. Meriah wei. Serba kehijauan kami ni. Tapi tak pulak ngam baju lelaki dengan perempuannya. Kedai kain tak cukup stok kekdahnya. Hahahaha..

Acara dimulakan dengan penilaian perbarisan dan sepanduk. The guys saja yang involve. Lah.. Kami yang ladies ni buat apa? Buang karan je kan pakai baju cantik-cantik tapi tak berarak? Tak dapat nak show off pakaian seragam kami yang macam pokok krismas ni. Hehehehe..


The handsome boys.. Handsome ke?

The cute girls.. Kekeke..

So, terus bergerak ke dewan sajalah. Tunggu acara bermula. Perut dah berkeriuk-keriuk sebab belum sarapan. Nasib baik ada disediakan kuih dua ketul dan air kotak. Boleh lah buat mengalas perut. Tapi perut besar kan, tak berapa nak cukup je ni. Hahahaha.. Apa pun Alhamdulillah~!! 

Selama ni pegang banner SuJu, hari ni insaf sikit.. Alhamdulillah..

Acara hari ni agak panjang. Ada ucapan alu-aluan from the big boss. Ada sesi bacaan ayat suci al-Quran, ada persembahan nasyid, ada ceramah perdana, ada persembahan puisi, ada persembahan teater, macam-macam ada lah.

Ceramah perdana hari tu disampaikan oleh Ustazah Rohayati Daud dari USM. Terkejut beruk mak yeh aku sebab nama kami lebih kurang sama. Geng-geng kat tepi kat belakang dah pakat gelak dah. Cepat-cepat disuruhnya aku naik pentas. Aissshhh.. Kalau aku yang bagi ceramah, pengsan semua orang. Tajuk ceramah ialah "Rasulullah Pencinta Wanita". Aiseyyy.. Tajuk yang sangat menarik. Contentnya pun best. Ustazah ni pun kemain lawak jugak orangnya.

Ustazah Rohayati Daud.. Sila sebut betul-betul..

Then, we have a session with Nazrey Johani. He is one funny guy lah. Kami kat belakang ni dah macam orang gila gelak. Walaupun ada yang aku tak paham (orang sebelah jadi translator), aku gelak jugak lah. Hahahaha.. He sang 3 songs and very well-received by the audiences.

Maharaja Lawak 2012 ~ Nazrey Johani..

Then it's time to announce the winner. Pemenang memang dah dapat agak. Tak tengok perbarisan dan tak tengok sepanduk pun dah tau siapa yang menang. Next time kita tak payah masuk bertanding lah. Kita pakai baju biasa-biasa je OK? Mati larr CikSengal kena bambu lepas ni. Hahahaha..

Till next year~!! Wasalam...

Saturday, February 11, 2012

Super Show 4 Taipei

Friday, 3rd February 2012

Setelah selesai acara mengcheck-in dan meletakkan beg di hostel, kami terus ke Taipei Arena. Dengan harapan, kami dapat masuk tengok SS4 untuk hari ni. Tiket tak ada ni. Minta-minta adalah siapa-siapa kat sana yang sudi menjual tiket kepada kami. Excited ada berdebar-debar pun ada. 

Alkisahnya, SS4 Taipei diadakan selama empat hari iaitu 2-5 Februari 2012. Dengan usaha gigih Aleng dan rakannya, kami berjaya mendapat tiket untuk konsert pada tarikh 4 Februari. Satu hari je. Bersyukurlah jugak walaupun sehari je. Daripada tak dapat langsung kan. Yosh.. Jadinya, untuk hari ini, 3 Februari, kami gamble saja. Kalau ada tiket, masuklah kami ke dalam. Kalau tak, tak masuk lah. 

Dari Taipei Main Station kami ambil Bannan Line menuju ke Nangang. Tiba di stesen Zhongxiao Fuxing kami tukar train dan ambil train Zhonghe Line menuju ke Taipei Nangang Exhibition Centre. Taipei Arena terletak berdekatan dengan stesen Nanjing East Road. Satu stop saja dari stesen Zhongxiao Fuxing. Dah sampai tu, agak terpinga-pinga lah jugak nak menghala ke mana, tapi disebabkan ramai yang naik train tu ala-ala macam nak pergi tengok SS4, kami ikut sajalah. Keluar je dari stesen, kami nampak peta tunjuk arah ke Taipei Arena. Hah. Senang kerja. Follow the map. ^___^

Hari hujan. Memang. Asal konsert SuJu je mesti hujan. Asal diorang datang je mesti hujan. Tak kisah lah kat mana-mana. Kat Malaysia pun sama jugak. Mesti hujan. SuJu budak hujan kot. Redah lah kami berlari-lari dalam hujan. Ala-ala basah jugak lah walaupun tak berapa kuyup. Sepanjang jalan ke Taipei Arena ada beberapa girls dok meniaga barang-barang SuJu. Aku sekadar cuci mata saja.

Cari rezeki.. Aku berkenan kat baju yang dia pakai tu..

Thursday, February 9, 2012

Lima Tahun Dulu

Hari ini 5 tahun dulu, I lost my baby..............

Yeps. The link is no longer working. Dah 5 tahun dah kan. Aku bersyukur pada Allah yang aku masih lagi bernafas di muka bumi ini. Alhamdulillah, syukur.



But still, aku masih terbayang-bayang lagi kejadian tu di depan mata. That damn lorry~!! Urrgghhhhh...

Wednesday, February 8, 2012

Hello KK~!!

Just got back from Taipei. Ngantuk. Nasib baik hari ni cuti. So sambung tidurlah jawabnya makcik ni.

Taipei was fun~!! Macam rugi pulak pergi sekejap je. Many things to explore. Next time boleh pergi lama sikit kot. Kalau boleh satu Taiwan tu aku nak pusing.

Will update the story here. Tapi tunggu aku free dan mood menulis datang lah ye. 

Friday, February 3, 2012

Taiwan Go Go~!!

I'm going to Taiwan today~!! Destinasi perasmi hobi mahal ku untuk tahun 2012 ni. Huhuhuhu..


Yes, it's a direct AA flight from KK to Taipei. The girls are going to pick me up at the airport later on. Poyo la kan pickup aku. Padahal mereka berhomeless kat airport tu sejak malam tadi. Early flight from KL kekdahnya. Kekekeke..

So, let's have a 5-day blast in Taipei. Weeeehuuu~!!

Wednesday, February 1, 2012

Belated Birthday

There's something in my pigeon hole. Tadaaaaa...

Birthday Card & Present..

Ni zaman bila punya birthday ni. Rajin betul Datuk bagi hadiah kat staf semua ye Datuk. Tahun depan sila lah bagi lagi. Hehehehe..