Huangpu River Cruise, Shanghai

Menyengal 5 hari 4 malam di Shanghai..

Hallasan, JEJU!

Ongoing. Masih menulis..

Madinah, Saudi Arabia

CikSengal jadi budak baik bila pergi ke sini..

The Peak, Hong Kong

Ni tahun depan baru update entries..

Wednesday, December 30, 2009

Gaji 2010

Aku tengah kayap. Tu sebabnya aku gigih mencari jadual pembayaran gaji untuk tahun 2010. Boleh buat perancangan dari awal lah konon-kononnya. Hehehe.. Here goes..



Nampak gaya Mac dan Disember 2010, bakal sesakkk macam sekarang ni. Huhuhu.. Harus berjimat! Aja-aja Fighting!


*Edit*
Tahun Baru Cina 14 & 15 Feb. Typo pulekk dah..

Wednesday, December 16, 2009

Meroyan Di Bangkok - Day 6 (Final Day)

Wednesday, 8th April 2009

At last! Dah tiba hari penghabisan kami di Bangkok. Huhuhu.. Tak nak balik! Tak nak balik! Nak pergi jalan-jalan lagi! Floating market tak pergi lagi! Naik basikal belum lagi! Huhuhuhuhu.. Next time lah haa. Terjah Air Asia lagi ekk..

Hari terakhir. Nak pergi mana ye? Platinum lagi? Hahaha.. Wait and see lah. Kalau sempat, kami pergi lagi. Kuikuikui.. Flight balik JB pun pukul 5 lebih. Masih boleh nak pergi meroyan kalau nak. Pagi-pagi kami pergi bersarapan di bawah jambatan. Sadis betul bunyinya. Jambatan pun jambatan lah. Janji halal dan dapat melantak.



Basikal untuk pusing-pusing Bangkok. Free je. Tapi panas lah pulak nak naik basikal pusing-pusing Bangkok.

Tuesday, December 15, 2009

SS501 5 Men 5 Years DVD Set

Jalan-jalan masuk main office. Check pigeon hole, and..... Mata aku membulat. It's here! Yeayy!!


Gumbira bila nampak tube ni..

Tapi takkan tube tu je? Mana pakej lagi satu? Huhuhuh.. Saspen jadinya. Ada orang ambik ke? Tak sampai sekali ke? Sangkut kat mana-mana ke? Huwaaa...

Satu office aku pusing. And there it was. Di kaunter sana rupanya. Buat takut orang je. Hehehe..


The package!

Inside the package? Jeng.. jeng.. jeng..


TADAAAA!!! SS501 5 Men 5 Years DVD Set

Apa yang bestnya DVD set ni? Hurmmm..


See the word Kota Kinabalu? Yeszaaaaaa.. Ada Special Footage diorang di KK hari tu :-)

Meh kita tengok apa yang ada dalam DVD set ni..


CAK!! Bukak-bukak je nampak muka Ji Hoo sunbae. Hahaha..

It's the DVD...


Bahagian luar..


Bahagian dalam.. Ada 3 DVD semuanya..

Got Photobook some more..


The photobook.. Semuanya gambar-gambar di KK and KL. Special tu!


Antara gambar yang ada.. The guys lepaking in Gayana Resort..

Selamat dah aku membelek kesemua DVD. Teringat pulak aku pada hari aku mengskodeng mereka-mereka ni. :-P

Oh ya, apa yang ada dalam tube tu? Jeng.. jeng.. Udah ditepek di dinding.


Kat dinding dah..


Kasi close up lagi. Hehehehe..

Yessss... Yatt dah semakin sewel........ Oh, mind you. I got all these as gifts ok! Happy.. Happy!!

Sunday, December 13, 2009

MLTR In Action!

Pergi konsert Michael Learns To Rock malam tadi kat UMS ni. Huhuhu.. Memang best gilak! Malatop lah pakcik-pakcik dari Denmark ni. Walaupun dah tua, tetap maintain hensem. Suara pun tak berubah. Wuuuhuuuuuu...

Konsert mula around 8.30 gitu. Open dengan lagu Sleeping Child. Lepas tu entah lagu apa, aku lost track. Kira-kira dekat 20 lagu jugak kot diorang nyanyi. Ye lah. Dalam banyak-banyak tu aku check balik ada 14 lagu yang aku tau. Dan beberapa lagi yang aku tak tau. Tak ke banyak tu..


MLTR atas pentas..


vokalisnya nama Jascha Richter..

Tengah syok-syok tengok konsert, ada orang bagi salam. Mencelah kejap nak bagi flyer. Flyer apa? Ni flyer kat bawah ni. Terkedu aku..



Antara lagu yang berjaya di rakam. Teramatlaa bongeknya aku rakam, goyang sini sana. Bolehlah. Daripada tak ada langsung. Masih ada lagi yang belum di upload. Tunggu aaaahhh...

25 Minutes

Someday

The Actor

It's Gonna Make Sense

Breaking My Heart

Love Will Never Lie

Tak banyak lagu dapat aku rakam. Bateri kamera cepat mampus lah pulekk.. Dulu, tengok konsert Radja, memory card tak cukup besar. Ni memory card dah besor gabak, bateri pula cepat habis. Lepas ni kena beli bateri extra nampaknya.

Konsert ditutup dengan lagu That's Why You Go Away. Habis dah lepas tu. Overall, memang best. Puas hati aku nengok!

Thursday, December 10, 2009

Meroyan Di Bangkok - Day 5: National Museum, Chao Phraya River Cruise & Siam Centre

Fuh.. Berapa lama daaa aku tak update kisah perjalanan gamble kami ke Bangkok. Ada dua hari lagi to go ni. Aja-Aja!!

Tuesday, 7th April 2009

Hari ni free and easy. Tak ada plan bombastik nak berjalan ke mana. Kami decide nak pusing-pusing Bangkok saja. First stop kami ke National Museum. Tak jauh pun dari Khaosan Road. Jalan kaki pun boleh.

Mesti korang kata, boringnya jalan dengan Yatt. Masuk muzium lah, pergi tempat bersejarah lah. Ahh, pedulik! Janji aku suka. Bukan senang nak mendekati sejarah dan budaya sesuatu masyarakat melainkan kita sendiri pergi tengok dengan mata kepala kita sendiri. Muzium ni penuh dengan sejarah Thailand. Kisah raja-rajanya, kisah keagungan kerajaan zaman-zaman dulu, kisah macam mana Siam ni boleh lut dari perang dunia kedua. Macam-macam lah. Dapat aku refresh balik ingatan aku pada apa yang aku dah belajar zaman muda remaja dulu.


depan National Museum..

Wednesday, December 9, 2009

Ehem...

Look what I've got....



Ngehngehngeh.......................

Monday, December 7, 2009

Jalan-jalan ke Kg Kebagu

Semalam aku, K Rafidah dan Daliela beradventure ke Kg Kebagu. Siapa yang pergi ke sana untuk kali pertama, tau lah macam mana adventurenya perjalanan ke sana. Bukan suka-suka nak pergi ya. Kami memenuhi undangan perkahwinan the most eligible bachelor of SKTM. Huahauahaahuaa.. Sorry lah ye Razak, kalau aku disuruh pergi lagi, serious aku tak nak!!

Kg Kebagu ni bukan lah jauh mana. Belakang UMS je. Tapi nak sampai ke sana tu, mau separuh nyawa juga aku mengawal kereta. Dari jalan besar, aku kira-kira almost 45 minit juga lah masuk ke dalam. Apa yang menyebabkan perjalanan tu jauh adalah kerana keadaan jalannya yang kureng memuaskan. Gravel all the way. Nak mengelak lubang besar-besar lagi. Naik bukit turun bukit. Masuk hutan, keluar hutan. Memang maintain gear 2 je aku sepanjang jalan. Tension betul aku. Skirt baby aku memang confirm rabak dah. Srettt.. srettt.. sretttttttttt... je kerjanya. ARGHHHH!!!! Sedih mommy. Huhuhuhu.. Kereta lain relaks je, laju je. Mana taknya, semuanya 4WD. Aku je pakai kereta cantik. Hahaha.. Cantik sangat lah kereta aku ni.

Dalam perjalanan ke Kg Kebagu, kami berselisih dengan our pendaftar kanan. Sengih je dia. Ye lah, dia pakai hilux. Aku pakai Myvi je. Mana tak sengih. Then, selepas mengharungi beberapa cabaran, aku nampak Civic kelabu plat V dari jauh. Hahahahaa... Our dekan! Humang aih. Dekan bawah kereta cunggg woo!! Bila berselisih, aku turunkan tingkap. Serious, bengkek je muka dekan. Hahahahahahaa.. "JAUHHH!!! Entah la kamu boleh sampai ke tidak!!", katanya. GULPP!! Sabor je lah makcik! Then berselisih pula dengan our TNCA. Dia pun sengih kat aku sebab dia naik pajero. Miahahaha.. Memang harus sabor je lah aku ni!

Tapi, bila sampai ke penghujung, aku jadi speechless. What a nice environment. Tepi laut lagi. Wuhuuu.. Best, best. Rasa hilang sekejap tension sepanjang perjalanan tadi. Dalam usaha memarking kereta, one of our colleague baru je nak bergerak balik. Dari jauh kami dah nampak dia ketawa melekek-lekek. Hahahahahaa.. Tak lain tak bukan, mesti ketawa sebab terkenang dan terbayang-bayang the adventorous ride untuk sampai ke sini. Sabor lagi lah makcik!

Sampai-sampai je rumah pengantin, kami terus makan. Makan tak pandang kiri kanan. Lapar sangat dah tu sebab dok bergoncang je dalam kereta. Kekeke.. Tak lama selepas makan, pengantin lelaki pun sampai. Bergambor jugek lah kami.


Ambil berkat bergambor dengan pengantin..

Kami tak tunggu lama. Dah pukul 3 lebih dah. Dengan skill yang ada pada aku ni, entah pukul berapa kami boleh sampai ke jalan besar. Hahaha.. Kalau ikutkan nak juga aku tengok adat perkahwinan Bajau macam mana. Tapi disebabkan kekangan masa, aku lupakan saja. Next time lah ye.


On the way balik. Nampak dah 1Borneo dari jauh. Cepatlah sampai! Cepatlah sampai!!

To Razak & Newati, Selamat Pengantin Baru! Semoga berkekalan hingga ke akhir hayat. InsyaAllah, Aminn!!

Sunday, December 6, 2009

CISCO Networking Academy Annual Conference 2009

Dah basi dah sebenarnya cerita ni. Tapi aku nak tepek jugak kat sini. Alkisahnya, sehari selepas aku attend Infosys SPoC Meeting, aku ke Port Dickson pula. Disebabkan bos tak bagi banyak bajet, aku naik komuter je dari KL ke Seremban. From Seremban aku naik teksi ke Port Dickson.

Ini kali pertama aku attend CISCO Conference. Selama ni aku dengar je. Tak pernah ambil tau pun. Kali ni rasa gatal pula nak involve. Kekekekekekee.. Alasan je tu. Aku ni kan suka jalan-jalan buang karan. Ambil kesempatan lah ni! Kuikuikui.. Eh.. Tak lah. Memang aku teringin nak join benda alah CISCO ni. To enhance my knowledge lah konon-kononnya. Bukan aku sorang je yang pergi ni. K Sha, Roslan dan Daliela pun ada sekali. Mereka datang direct dari KK. Kiranya, pandai-pandai lah aku jumpa diorang di Port Dickson.

The conference consists of several sessions by several people. Macam-macam info lah yang aku dapat. Tapi aku jadik blur yang amat. Aku admit, aku agak bongok dalam hal-hal networking ni. Aku pun tak tahu kenapa aku bongok sedangkan aku major in networking zaman study dulu. Not pure networking lah. It is Sistem Komputer dan Komunikasi. But still, subjek-subjek networking masuk dalam major itu hokkay!! Harus kena tembak dengan senapang gajah aku ni.

Bila disuruh pakai packet tracer, aku jadi lost. Tension gila. Manalah aku pandai tracer-tracer ni. Tak pernah guna pun. Dah, semua aktiviti yang melibatkan packet tracer aku tak dapat nak ikut. Duduk diam-diam je lah, nak buat macam mana lagi. Memang padan muka aku. Di suruh join training, aku jalan-jalan pergi Bangkok. Huahuahua..


Dinner malam tu..

Overall, aku rasa boleh lah.. Berbekalkan ilmu cetek yang ada, aku boleh katakan aku berjaya mengharungi conference ni. Hehehehe.. Dapat juga aku jumpa orang-orang baru. Tak lupa juga orang-orang lama macam my dear old pensyarahss yang terchenta, En Syed Othmawi, Dr Asri Ngadi. Abang lab Azlan pun ada juga. Macam reunion jejak kasih dah jadiknya.


Dengan Presiden Academy..

After the conference ended, we went straight back to KL. Masing-masing bawa haluan sendiri. K Sha pergi rumah adik dia, Daliela pergi rumah sepupu, aku lepak rumah mek yati kat Bangi, Roslan? Entah lah dia. Berkampung di Low Yatt rasanya. Hehehe..

Tamat sudah aktiviti ke-dua aku sepanjang minggu di semenanjung ni. Next aktiviti dalam next entry ya.....

Tuesday, December 1, 2009

It's Back!

1 Disember datang lagi. Genaplah sudah 4 tahun aku kat sini. Macam-macam dah aku tempuh. Kebanyakannya yang sengal-sengal lah. Tapi masih belum cukup lagi pengalaman tu. Kena banyak menyengal lagi, kena banyak pegi jalan-jalan backpacking lagi (hekhekhek..), kena banyak cari pasal dengan orang lagi etc. etc. etc... Hahaha..

Tapi 4 tahun aku rasakan macam dah terlalu lama. I really, really need to find new cheese.........