Huangpu River Cruise, Shanghai

Menyengal 5 hari 4 malam di Shanghai..

Hallasan, JEJU!

Ongoing. Masih menulis..

Madinah, Saudi Arabia

CikSengal jadi budak baik bila pergi ke sini..

The Peak, Hong Kong

Ni tahun depan baru update entries..

Thursday, October 29, 2009

To Be Sengal Or Not To Be?

Kesian blog aku ni. Dah lama aku tak merepek kan? Banyak benda yang aku nampak, dengar dan buat hari-hari tapi due to time constraints (malas sebenarnya.. hehehe.. ) aku biarkan saja.

Hari ni, aku jadi rimau jadian lagi. Tapi aku rasa tahap kebengisan rimau tu belum maksima lagi. Masih ala-ala kucing miang meluahkan komen dan rasa tak puas hati. Hahahaha.. Ada saja salah student yang aku nak cari. Macam lah aku perfect masa zaman muda-muda dulu. Dulu aku bongok juga. Malas pun ada. Lepas kena basuh baru paham. Sama lah juga dengan budak-budak ni. Bila dah kena gertak baru lah terhegeh-hegeh nak faham.

Tinggal esok je aku nak tunjuk skill kucing aku ni. Minggu depan dah start final exam. Boleh lah aku relaks-relaks update blog kan? Bengong. Research malas nak buat. Main je kerjanya. Bila lah aku nak hilang semua sengal-sengal ni. Tapi kalau hilang sengal, aku bukan Cik Sengal lagi lah namanya. Boleh ke aku hidup dengan kenyataan tu? Muahahahaa...

Friday, October 16, 2009

Ninja Kembong

Hampir tersedak aku bila ada minah arab sesat menconteng di dinding fesbuk ku. Nak tergelak ada. Nak puji ada (rasa nak puji tu skejap je ye..). Nak muntah pun ada. Hahahahaa..

Si Ninja Kembong rupanya..



Konon cun lah tu. Kena ngorat ngan pak arab tua untuk dijadikan bini padan muka ko. Kekekekeke..

Monday, October 12, 2009

Makan Budok!

Walaupun cerita ni dah basi, aku nak bagitau yang aku bangga kerana berjaya pergi makan kat Salut Seafood setelah 2 tahun tak menjejakkan kaki. Hahahaha.. Lama benar tu aku tak ke sana. Nak pergi kenalah beramai-ramai bawak geng. Kalau takde kawan, tak berapa nikmat nak makan-makan seafood ni.

Kami berenam pergi makan-makan sempena meraikan Shida from SPL pi sambung belajar kat UK. Apa ke benda nama tempatnya pun aku tak tau. Susah banget nak sebutnya. Semoga Shida success, dan dapat membawa segulung ijazah dan beberapa mamat omputih balik ke malaysia. Hehehe..

Malam tu kami makan udang rebus, sotong goreng tepung, ikan kerapu masak nyonya? entahlah aku tak tau (tau makan je), sabah vege masak belacan, kupang masak thai, and sayur cendawan campur. Memang sedap. Habis licin semuanya. InsyaAllah, masing-masing bakal dapat suami soleh macam ni. Kekeke..


Jemput makan..


Errkkk.. Alhamdulillah.. Bagus anak-anak dara ni makan.. :p

Aku perhatikan kat Salut ni ala-ala terhad lah seafoodnya. Tak sebanyak di Gayang. Next time harus ke Gayang pula. Ita, Diela, jom.. Gayang jom!

Wednesday, October 7, 2009

After a Month

Cak!! Lama bebenor lah aku tak merepek kat sini. Sejak pemergian daddy ke Jeddah, aku malas betul lah nak menconteng. Mak dengan ika kembong pun dah selamat sampai kat sana hari ahad lepas. Selamat lah semuanya jadi orang Arab. Yang bestnya, belum apa-apa lagi si kembong tu dah merungut keboringan. Hahaha.. Kau ingat Arab tu macam KL? Sabor je lah ekk. Ada dua bulan lagi kau nak bertapa kat sana. Hahaha..

Raya baru ni so-so je. Hujan. Tak pergi ke mana. Duduk melepak je lah kat rumah tunggu orang datang. Orang lain pun bertapa kat rumah tunggu aku datang. Huhu.. Raya ni juga pertama kali dalam hidup aku, aku tak buat kuih raya. Hahaha.. Semuanya tunjuk je. Kesian mak excited beli bahan-bahan nak suruh aku buat. Last-last terperuk je dalam peti ais. Anak mu ini memang malas lah mak.

Cuti dua minggu aku rasa tak puas. Nak balik ke KK pun rasa malas. Nak mengadap kerja yang bertimbun lagi. Huhuhu.. Balik-balik je kena kerjakan MQA. Weekend pulak, kami beretreat di Karambunai. Seronok jugalah. Makan je kerjanya. Hahaha.. Aku kirakan retreat MQA ni ala-ala success lah jugak walaupun banyak kerja extra yang menanti. Huhu..

Hujung minggu ni Konvo lah pulak. Kufikirkan namaku tak tersenarai untuk masuk ke dalam dewan. Ada jugak! Sabar je lah. Dah berapa tahun ni asyik wanted je masuk ke dalam sana. Huhu.. Pada pelajar-pelajar Cik Sengal yang akan berkonvo tu, tahniah la diucapkan. Jangan lupakan Cik Sengal yang sengal ni kat sini ya. Hehehehe..