Huangpu River Cruise, Shanghai

Menyengal 5 hari 4 malam di Shanghai..

Hallasan, JEJU!

Ongoing. Masih menulis..

Madinah, Saudi Arabia

CikSengal jadi budak baik bila pergi ke sini..

The Peak, Hong Kong

Ni tahun depan baru update entries..

Monday, April 16, 2007

Pening lalat.. lalat pon tak pening macam aku

hi all.. dah sebulan jugak aku tak menulis kat sini.. mana taknye.. sebok menulis kat tempat lain.. hehehehe.. apa citer baru?? nothing much i guess.. sebok dengan benda tu.. benda ni.. sampaikan tak sedar masa cepat sangat berjalan..

the thing is.. aku serabut sebab keta aku blom settle2 lagi.. masih tersadai kat workshop tak dibuat apa lagik.. tunggu insurans settle laa.. itu laa.. ini laa.. memang susah betul.. dah le patah kaki tak bley merayap.. memang sakit.. tapi tak lama.. aku dapat keta free.. hehehe.. pinjam keta makcik.. orang tu dah beli keta baru.. bleh laa aku blasah keta dia sebulan dua ni.. kekeke.. penat betul ye deal masalah keta ni.. kena call bank.. call insurans.. call workshop.. pi situ.. pi sini.. macam aku ni takde keje lain plak.. tadi pegi lagi workshop.. nak tau apa citer?? setelah berbulan2 aku tunggu macam orang mabuk aku dapat tau yang keta aku tu dah di declare total loss.. hampeh betul.. kalau bagitau awal2 kan senang.. bleh aku beli keta baru dah.. but still insurans tak cover penuh.. ada laa gak tunggakan sini sana.. overall aku rugi gak laaa.. takpelaa kot.. keta aku tu pon dah takde rupa keta.. kalau betulkan pon takdenya nak function properly.. huwaaaaaaa... tamat dah riwayat SAA 6578 K.. sedih betol.. tak jumpa dah lepas ni.. hukhukhuk...

pasal keje?? emm.. student dah start cuti.. yippeee!!! sonot giler aku.. bleh relaks2 sket.. tapi takdenye nak relaks skarang ni.. nak kena marking paper laa.. check assignment laa.. waduhh.. banyak sungguh.. karang last2 aku timbang je assignment tu.. hehehe.. dengan keje2 konferens lagi.. huhu.. banyak nye keje.. tapi biasaklaa.. tak bley tensen2.. buat sket2.. kalau buat sekali longgok maunya aku sewel nanti.. time student viva ari tu lagi aku dah start sewel sebenarnye.. macam2 pesen.. ramai gak yang kantoi.. repeat laa beb.. apa lagik.. aku dah tak bley nak cakap apa.. nasib baik aku tak jadik cam ogy.. kehekhkehe.. speaking of ogy.. AF5 tak best!! uwekkk... wakakakakaa....

wahh.. kejap je dah mid-april.. skejap je lagi nak bulan mei.. banyak benda menarik ni bulan depan.. antaranya pasal kenaikan gaji tu.. kalau betul naik memang hip hip hooraay laa aku kat sini.. makcik kayo!! makcik kayo!! hehe..

Sunday, April 15, 2007

Cerita Kicap & Limau Nipis

hari tu for almost three weeks aku batuk tak berenti2.. macam dah jadik wabak plak kat sini.. semua orang batuk.. mak aku pon batuk.. adik aku pon batuk.. bila cakap dalam tepon masing2 bersahut2an macam anjing semput.. kehkehkhee.. nak cakap pon tak bape nak betul.. asyik tersangkut je.. gatal betul rasa tekak.. so nak dijadikan citer mak aku bagitau makan kicap letak limau nipis.. bleh baik kot.. ni makcik aku laa cakap kat dia.. pastu besoknye dia pi pasar.. pi carik limau nipis laa.. time tu ada sorang makcik ni sempat tegur dia.. limau nipis ni campur ngan kicap baik untuk batuk.. mak aku terkujat.. agaknya makcik tu dari tadi dok peratikan mak aku batuk jek.. so dah dua orang dah bagitau tu.. so dengan konpidennye mak aku pon bagitau laa aku suh makan limau ngan kicap tu.. aku punyelaa bantai gelak.. macam tak masuk akal jek.. mak aku kata dah dua orang cakap camtu.. tak kan laa tipu.. aku kata ye laa.. nanti aku try.. padahal aku cam malas nak layan jek.. the next day.. time lunch aku dok borak2 ngan housemate aku si neni.. dia pon perasan aku ni batuk je.. dia pon kata laaa... apa kata kak yatt try makan kicap....... dia blom abis cakap aku dah sambung.. ngan limau nipis?? haa.. ye ye.. kata dia.. wallaaaahhhh... tersedak aku kat situ.. hehehe.. so betul laa tu ye.. neni kata tu petua orang2 jawa.. insyaAllah bleh reda batuk.. muahahahahaa.. terus aku pi cari limau nipis petang tu gak.. alhamdulillah.. reda batuk.. tapi takde laa dalam sehari terus berenti.. cuma kegatalan tu semakin kurang ler.. mmm.. tambah lagi satu petua.. KICAP & LIMAU NIPIS - PENAWAR BATUK.. kalau sesape yang batuk2 tu bleh laa try ekk..