Huangpu River Cruise, Shanghai

Menyengal 5 hari 4 malam di Shanghai..

Hallasan, JEJU!

Ongoing. Masih menulis..

Madinah, Saudi Arabia

CikSengal jadi budak baik bila pergi ke sini..

The Peak, Hong Kong

Ni tahun depan baru update entries..

Friday, March 16, 2007

Cuti2 Mesia

lama tak menconteng kat sini.. for the past few weeks lepas aku balik dari jb a lot of things happened.. yang paling besar skali is.. AKU DAH ADA HOUSEMATE!! yey!! student master kat school aku.. dari jakarta buk!! nice girl.. tapi senyap jek.. tak macam aku yang suka hoo haa sana sini.. takpelaa.. janji ada peneman siang malamku.. kehkehkehe...

blom sempat aku nak warm up lepas balik dari jb CNY baru ni, aku balik jb lagi 8 mac aritu.. kahkahkah.. memang mengabiskan duit betul.. this time bukan balik jb je.. siap pi terengganu lagi.. memang kopak laa.. kalau tak kerana memenuhi undangan seseorang takdenye aku nak susah2kan diri aku jalan jauh2.. tapi oklaa.. dah lama gak aku tak ke sana.. bleh laa pi jalan2..

aku pi ganu ngan k awa.. naik bas dari larkin.. nak driving tak sanggup.. berdua je pegi.. klu bertiga berempat ke ok laa gak.. starting perjalanan je dah buat aku hangin.. bas lambat.. janji kul 9 tapi kul 10 lebih baru sampai.. ngengada tol.. pastu bawak slow plak tu.. berenti sini sana.. lama betul nak sampai.. nak patah riuk tulang blakang aku.. tidur bangun.. tidur bangun still tak sampai2.. dah macam2 aksi aku buat atas bas tu.. menci.. menci.. kul 10 malam baru sampai KT.. mek yati datang jemput.. tido rumah dia.. dah lama betul aku tak jumpa mek ni.. last jumpa masa konvo master dulu...

besoknye baru ler ke tempat tujuan utama aku datang ganu ni.. rumah k yanti.. hari ni 10 mac dia kawin.. huihh.. kawin gak kakak ku itu.. hehe.. dari rumah mek yati tak le jauh sangat.. ada laa dalam 40min.. on the way tu lalu tempat keje mek yati.. kustem.... ehhh.. tukar nama dah.. UMT.. hehehe.. nice place.. tapi aku rasa nice lagi tempat aku.. kehkehkhekhekhe... jangan mare ekk.. around 10.30 sampai le rumah k yanti.. huih.. pengantin tak senonoh.. tak tukar baju lagi.. camne nak jemput tetamu datang ni.. hehehe.. dalam bilik sempat posing2.. aku tumpang2 je.. aiyoorkkk.. baru teringat.. lupa nak petik hujung sirih junjung k yanti.. huhuhuhuh... melepas lagi laa.. hehehe.. pada yang paham paham laa ekk.. klu tak paham buat2 paham je laa.. :D



aku stay kat rumah k yanti sampai pengantin lelaki datang.. very funny laa.. dua2 pengantin tak senonoh.. sempoi.. memang klakar.. lepas sesi gambor2 kitorang pon balik.. apa yang aku nampak.. orang pantai timur ni kawin sempoi je.. tak macam belah2 aku kat selatan ni.. bleh pengsan.. hantaran grand2.. ribu raban.. adehh.. mak k yanti relaks je layan orang2.. klu mak2 pengantin kat johor takdenye relaks.. ke hulu ke hilir.. macam pengerusi majlis.. mana nak tengok orang bungkus berkat lagi.. hahahahaa... bak kata k awa.. majlis k yanti memang aman damai.. hehehe..

malam tu kitorang tiga dara pingitan ni dok kat bidong view resort.. saja nak lepak2 tepi pantai.. macam laa tak biasa buat kat kk ni.. tapi ye laa laut sana lain ngan laut sini.. rasa angin pon lain gak.. pagi2 lagi dah bangun tengok sunrise.. best betul... tenang hidup aku kejap.. lepas dah settle semua mek yati bawak jenjalan round kt.. pi kedai payang.. pi beli kopok.. pi masuk umt.. semualaa.. singgah kat batu buruk.. repack barang.. orang2 kat situ peratikan jek.. dah settle tu terus pi stesen bas.. naik bas balik jb.. tamat dah 3 hari dua malam aku kat ganu.. sampai jb pukul 5.30 pagi.. sampai rumah aku terus sambung tido.. sedar2 dah pukul 12.. kahkahakha.. tak senonoh betul..



tup tap tup tap dah ari isnin.. ada dua hari lagi aku kat jb ni.. tak berjalan ke mana.. dok rumah je.. duit ilek.. gaji lambat lagi nak masuk.. selasa malam aku pi tengok mukhsin.. ngan ika kembong.. dari CNY lagi aritu dia ajak aku nengok wayang.. nasib baik cuti skolah.. bleh laa ikut.. klu tak jangan harap.. k awa n 2 housemate dia pon pegi skali.. nice movie laa mukhsin ni.. lawak2 unsangkarable.. quite entertaining.. pukul 12 malam baru sampai rumah.. si ika kembong dah ngorok kat tepi.. malam2 buta ni our ham-ham tengah gila.. dulu masa aku balik time raya ada dua ekor jek.. masa balik CNY dah 13 ekor.. tiga generasi.. yang kecik2 tu memang comei.. tamak betul klu makan.. semua dia simpan kat pipi dia.. sampai kembong.. ni aku balik dah tinggal 12 ekor.. atuk dia mati dah.. huhuhu.. sedih tul.. yang kecik2 pon dah besar.. tapi memang sengal diorang.. panjat sini panjat sana.. lari ke hulu ke hilir.. macam sewel je..
rabu malam aku balik kk.. klu tak mengenangkan ada kelas hari khamis memang aku pulun cuti sampai ahad.. tapi no choice.. semester pon dah nak abis.. kenalaa abiskan klass.. dua hari ni memang hectic sket.. student berpusu2 carik aku.. nak mintak aku jadik supervisor diorang final year project sem depan.. adeh.. tak laratnye.. hari ni lagi dahsyat.. aku malas nak pikir banyak.. pandai2 laa diorang cari tajuk sendiri n then propose kat aku.. argghhh... bestnye besok cuti dah...