Huangpu River Cruise, Shanghai

Menyengal 5 hari 4 malam di Shanghai..

Hallasan, JEJU!

Ongoing. Masih menulis..

Madinah, Saudi Arabia

CikSengal jadi budak baik bila pergi ke sini..

The Peak, Hong Kong

Ni tahun depan baru update entries..

Saturday, January 27, 2007

Let's Mambo!!!!

aku ni kan.. seumur hidup aku laa.. tak pernah terpikir yang aku akan join benda2 camni.. adehh.. camne plak aku terjebak ni?? tetiba je plak tu.. well.. mbe sebab aku rasa benda tu best.. mbe gak sebab pelawaan dari k rafidah yang aku rasa susah nak tolak.. mbe gak sebab dah tak larat dengar leteran mak aku suruh aku kuruskan badan.. hhmmm.. apa lagi ekk?? tu laa kot.. aku rasa macam lawak pon ada.. rasa pelik pon ada.. ye laa kan.. tetiba je nak join kelas menari ni.. hikhikhik.. sebenarnye benda alah yang aku join ni cuma workout class.. tapi cara workout tu ialah dengan menari.. latino dance lagi.. haha.. memang weird laa.. kayu macam aku ni nak pi menari.. bukannya tau pon.. tapi aku join gak.. first time join memang dahsyat.. tak larat giler.. dah le banyak step.. laju plak tu.. semput aku.. tau2 je laa.. rentak mambo.. samba.. chacha.. salsa.. semua tu laa.. besok paginya abis semua badan aku sengal2.. kali kedua aku join aku dah terer sket.. heheh.. dah bleh meliuk lentok.. dah bleh goyang.. goyang ngebor pon bleh.. muahahah.. instructor pon best.. ajar step dari yang asas sampai yang ke............. mmm....... ala2 lucah pon ada.. kehkehkeh.. memang maut laa.. adehh.. well.. akan ku teruskan gak pegi ke klass ni.. sambil2 bersuka ria tu bleh gak aku fit kan sket badan ni..

Monday, January 8, 2007

Belaja cakap Jawa

hikhikhik... seronot rasanye bila dapat berjalan2.. nak2 keluar dari sabah ni.. alangkah bahagianya rasa di hati.. chewaahh.. well.. aku keluar ni bukannya suka2.. tapi aku attend satu workshop.. blaja bahasa jawa.. hekhekhe.. dahsyat tu.. blaja cakap jawa sampai pi kl.. nape tak blaja ngan bapak aku je ek?? dia tu kira otai gak tu.. hehehe.. bahasa jawa tu, bahasa melayu nye.. kalau bahasa omputihnye JAVA Language.. skali programming daa.. aku ni JAVA dah karat.. last guna pon masa undergrad dulu.. so nak polish balik kenalaa pi workshop.. aku pi ngan work-mate aku.. k rafidah.. memang toya laa dua orang manusia ni pi ke kl.. macam apa je.. so this workshop berlangsung kat mid valley city.. n kitorang dok kat cititel.. pergghh.. memang lokasi yang best dan strategik untuk mengabiskan duit.. kebetulan hari kitorang datang kl tu last day mega sale.. memang huru hara gak hari tu.. lepas check in je terus meronda kat bawah tu.. tapi kan... bukannya dapat tengok barang.. tengok orang je.. chett.. so tak beli pape pon.. sekadar cuci mata jek..

workshop java ni took place tiga hari.. 3-5 jan.. 3 whole days.. 9am-5pm.. senak jugak laa.. tapi best sebab instructor dia best.. kaw2 punya laa.. yang datang workshop tu adalaa dalam 12 orang.. tak ramai.. mostly programmer laa.. bila aku dengar tahap ke'terrer'an diorang aku jadik kecut.. sape laa aku ni kalau nak dibandingkan ngan diorang otai2 programming ni.. adehh.. n diorang ni tak banyak cakap ler.. sepatah ditegur sepatah diorang jawab.. whoaa.. orang kl memang camni ekk?? bila dengar je kitorang dari sabah terus cam nak lari gitu.. nak sembunyi2.. wak luuu!! ini bleh mendatangkan marah.. tapi what to do.. tahan je laa.. sepanjang 3 hari tu memang tak cakap banyak ngan diorang.. aku ngan k rafidah buat donno je laa..
oleh kerana tempat tinggal yang strategik, tiap2 waktu dan ketika memang kitorang akan ronda2 midvalley tu.. semua tempat makan kitorang pi sebab tau tak kan jumpa bila balik kk nanti.. apa yang ada kat depan mata memang kena bedal laaa.. malam2 layan wayang.. tengok citer hantu plak tu.. blom apa2 aku dah jerit dulu.. buat malu kaum je.. sepanjang2 movie aku dok menyelit kat k rafidah.. ada satu ketika aku pegang dia.. hahaha.. punyalaa penakut.. masa tu aku teringat kata2 kawan aku yang sorang tu.. cerita2 seram adalah cerita yang paling romantik.. nak2 bila tengok ngan pakwe.. klu takut bleh pegang2.. cam siott je teori tu..

dah ada kat kl ni aku pi gak laa jalan2 keluar.. abis je workshop kul 5 terus pi lowyat.. tengok apa2 yang patut.. harga barang murah2.. geram tengok.. tapi takde keperluan.. so tak beli apa2.. cuci mata je laa.. dah abis round lowyat aku ajak k rafidah pi petaling street.. memang poyo laa.. aku nak pi cari cd drama korea.. hikhikhik.. ntah pape.. aku ni kan dalam proses mengumpul cd2 ni.. so dah alang2 ada kat kl ni baik pi.. dah ler bleh dapat murah.. so based pada info2 yang forummer cari.com bagi kitorang pon mengatur langkah.. memang selamba kodi belasah je ikut jalan ntah mana2.. at last sampai gak.. happynye aku tak terkata.. dapat ler borong 3 series.. ikutkan hati nak tambah lagi.. tapi macam melampau laa plak.. bila rasa dah puas hati baru ler balik semula ke midvalley.. selain borong cd aku amik kesempatan borong segala jenis majalah yang ada.. buat stok bila bosan2 nanti.. kat kk mahal dua tiga hengget.. aku dok kk tak mampu nak beli majalah..

6 jan aku balik ke kk.. abis dah perjalanan aku 5 hari kat kl.. memang best laa skali skala dapat keluar camni.. harap2 pasnih ada peluang lagi..