Huangpu River Cruise, Shanghai

Menyengal 5 hari 4 malam di Shanghai..

Hallasan, JEJU!

Ongoing. Masih menulis..

Madinah, Saudi Arabia

CikSengal jadi budak baik bila pergi ke sini..

The Peak, Hong Kong

Ni tahun depan baru update entries..

Saturday, September 16, 2006

Jadik Kuda Belang..

last Sat aku n geng pi meroyan n merempit kat Pulau Manukan.. pi snorkelling konon2nya laa.. saja je release tensen.. perjalanan adalaa dalam 40minit.. macam jauh betul.. meredah lautan.. chewahh.. skali bila dah sampai tu hek eleh.. nampak plak bandar KK.. takle jauh sangat rupanya.. hampeh.. anyways.. pegi naik bot besar.. macam naik cruise je rasanya.. kihkihkih.. berangan je laa.. so bot tu dah macam bot sendiri.. biasalaakan perempit cam kami ni memang tak bleh dok diam.. orang seblah2 dok tengok je gelagat kami yang jakun ni.. siap tanya lagi.. u all student ums ke?? kahkhkahkhakha.. malu je nak ngaku staf.. staf akademik plak tu.. isy isy isy.. tak kisah laa.. on the way ke manukan bot stop kejap kat pulau sapi.. turunkan passanger.. Subhanallah.. kagum.. cantik betul laut.. very clear.. kaler hijau.. dari atas bot dah nampak ikan berenang2.. banyak plak tu.. macam kat kolam ternak ikan je.. memang best laa.. pantai pun cantik.. tapi yang tak cantik nya ramai plak mat saleh separa bogel kat situ.. eiii... klu body cantik sedap jugak nak memandang.. ni dah tua ganyang.. ganyut2.. astagaaaa.. apa aku merepek.. dari sapi ke manukan around 10 minit.. pantai manukan rupanya lagi cantik.. lagi lebar.. laut lagi cantik.. waduhhh.. syoknya.. ikan lagi banyak..

so bila dah landing carik port yang paling strategik.. mana bleh join orang2 lain yang ada kat situ.. tak best nak meroyan.. lepas makan terus lompat dalam laut.. memang best wo.. sewa goggle ngan life jeket.. memang syok.. kat tepi2 tu air paras pinggang je tapi ikan punyalaa banyak.. besar2 lengan plak tu.. kalau tangkap goreng pon sodap.. kat dasar plak banyak gamat.. geli aku tengok macam taik je.. hehehe.. bila ajak pi tengah sket ramai yang tak nak.. semua takut.. ombak bleh tahan kuat.. sampai at one time tudung aku tercabut.. hahahhaa.. satu hal nak mengejar nanti.. last2 aku togel je... ya Allah.. ampunkanlaa aku.. aku dah buat dosa.. hehe.. nasib baik kat tempat terpencil.. harap2 takde orang skodeng.. muahahhaha.. aku ni pun sbenarnya takut gak tapi at least pakai life jeket ni takle tenggelam.. dapat gak pi tengah2 wpun sorang2.. ececececehh.. terasa bangga plak.. tapi tu laa.. dah 10 tahun aku tinggalkan alam swimming.. tak bleh laju cam dulu dah.. hehe.. lagi banyak ikan.. tapi sesak gak pakai goggle ni.. nak bernapas pun susah.. tapi lama2 terer gak.. bila terasa semua dah kembang baru laa naik ke darat balik.. sejuk ya amat.. dengan angin lagi.. pukul 5 baru balik kk balik.. naik bot kecik plak kali ni.. risau je sebab macam terlebih muatan.. suka hati diorang je nak sumbat ramai2.. alhamdulillah sampai gak kat jetty jesselton point tu.. selesai dah.. sourvenir kekal sampai skarang - dapat jadik kuda belang.. abis berbelang2 muka n badan aku.. lantoklaa..

so kalau ada yang nak datang sabah ni aku rekemenkan pi pulau2 yang dekat2 KK ni.. nak pi sipadan jauh sangat.. at least berbaloi laa pada sape yang minat mandi laut.. menikmati keindahan alam sekitar n main2 ngan ikan..

  • Tambang bot - RM25
  • Sewa goggle n life jeket - RM 15
  • Tiket masuk pulau - RM 3

Total :- RM 43

Jom kita MEROYAN!!