Huangpu River Cruise, Shanghai

Menyengal 5 hari 4 malam di Shanghai..

Hallasan, JEJU!

Ongoing. Masih menulis..

Madinah, Saudi Arabia

CikSengal jadi budak baik bila pergi ke sini..

The Peak, Hong Kong

Ni tahun depan baru update entries..

Friday, April 28, 2006

Busy.. Busy..

dah puas beronggeng minggu lepas, minggu ni bz balik.. marking paper yang tak sudah2 abisnya.. another 100 to go.. bila laa nak abis.. semalam aku sengaja carik nahas lagi skali.. aku menawarkan diri jadik co-supervisor budak master.. o-oohh.. kali ni memang sei laa.. aku tergoda ngan kata2 manis lecturer tu.. mintak tolong jadik co.. kehkehkehkeh.. terus accept.. lagi yang membuatkan aku nak terberak bila student tu wat research dalam games.. evolutionary programming?? ntah.. dengar2 camtu.. waduhhh.. memang nazak aku pasni.. kena blajar ngan bos dulu laa.. balik jb nanti terpakso laa den mintak tulun ngan big boss.. klu tak camno den nak jadik co?? saja je carik pasal.. anyways.. tak kisahlaa.. bleh penuhkan skt.. kihkihkih..

Thursday, April 20, 2006

Aktiviti Masa Lapang

these three weeks aku dok melangut coz student tengah exam skarang.. bleh laa aku relaks sket.. wat stretching mana2 yang patut.. at the same time aku curik tulang.. hahahaa.. tengok my lovely kim sam soon online.. kuehkueh.. tak senonoh.. aku geram sesangat sebab kat tv banyak potong.. penat bantai gelak sorang2 dalam bilik.. nak ketawa kuat2 tak bleh.. nanti lecturer sebelah dengar.. huahua.. best arr citer ni.. nak beli cd mahal woo kat kk ni.. nantilaa aku balik jb carik kat jb.. tak payah pikir banyak.. nak bukak library.. displaying all my collections.. musti beli satu hari nanti..

tengah syok gelak2 tu dapat call dari penyelaras program aku.. mintak aku bagi talk sempena pc fair anjuran student kat sini.. what??!! ooo-oohhh.. i donno laa nape tak pikir panjang.. terus accept.. mati aku.. camne aku nak bagi talk nanti.. aku merapu pandai laa.. takpe.. got another 3 months to prepare.. bantai je laa nanti.. dah abis risau sambung balik tengok sam soon.. itulaaa aku.. never take things seriously.. camne ni.. no doubt laa satu hari nanti for sure aku get into trouble.. aiyaaa.. sei laa.. die.. die.. die..........

Wednesday, April 19, 2006

Favourite Hangout

last time, tikus n kucing.. this time ayam plak.. huih.. nasib baik idup lagi.. donno laa nape porch rumah aku ni jadik feveret hangout bagi menatang2 ni.. konpius jap.. time tu dah petang.. aku baru je balik keje.. nak bukak gate tapi nampak ayam.. lagi best kaler hitam plak tu.. oo-ooohh.. fobia gue ngan menatang hitam ni.. camne laa ayam bleh ada kat sini.. pelik gak aku.. rupa2nya milik rumah hujung tu.. aku perasan cam diorang belek2 semak cari benda.. so aku tanya le bebudak tu.. "ayam kita kaa??" perghh cakap sabah tu.. huahuahua.. tak tahan aku.. bebudak tu bersorak.. huih.. betul laa tu.. dah jadik macam suasana sehari seblom raya.. sesi kejar mengejar ayam.. aku pun lari lintang pukang nak lari dari ayam.. hahaha.. bila dah make sure ayam tu dah lari jauh baru laa aku masukkan keta.. selamat..

aku tak penah citer pasal neighbours aku kan.. hahaha.. bukannya apa.. yang sebelah kanan ni ok laa penah borak2.. yang sebelah kiri ni.. huwaaaaa.. tak penah senyum pun.. bukannya apa.. ramai orang jantan.. takkan aku nak senyum dulu.. nanti kata aku miang plak.. aku pun tak tau bape orang mamat yang dok situ.. sebab setiap kali aku perasan mesti orang lain2.. keta sampai 5 bijik.. ada yang dah kawin.. ada sorang anak.. so apa yang aku dapat tau ada one couple husband-wife ngan anak dia n yang lain2 tu adik2 diorang.. mak aiihh.. ramai plak tu.. tak terkira.. ada yang comel.. ahakkss.. tapi tak berani woo pandang lama2.. segan aku.. tu yang aku takut klu diorang nampak aku lari lintang pukang lari dari ayam.. hahahahaa.. malunya..

Tuesday, April 18, 2006

Jelmaan Kucing Hitam

hahaaa.. tajuk macam gempak.. 2 jumaat lepas aku jumpa kucing hitam.. depan rumah aku.. sejibik dengan kucing hitam yang mati kat porch aku tu.. huiihhh.. seram woo.. kucing tu tengok je aku.. aku pun tengok je kucing tu.. pastu kucing tu terus menyorok belakang pasu.. dari celah2 pasu tu aku nampak dia tengok aku.. waaa.. takut.. cepat2 aku tutup gate n terus gi keje.. dia nak ape ekk?? cam nak balas dendam je.. huhu..

Sunday, April 9, 2006

Back to Work..

Balik dari cuti memang camni. Bosan memanjang. Nak keje pon takde mood. Malas segala2nya. Hari isnin pi keje tumpang k wan. Malu sey tumpang orang ni. Tapi kena tebal muka jek. Order keta pon tak nampak batang hidung lagik. Ntah bilanya nak settle pon aku tak tau. Penat la nak pikir. Hari2 seterusnya aku beradventure sket. Aku try naik bas pi keje. Mula2 takut betul. Nasib baik Neni ada. Zyka pon ada. So kitorang pi keje sekali. Aku ni bukan nak cakap apa la. Aku takut dengan orang local. Bila aku naik bas je semua orang pandang. Huhuhu.. Macam nak telan je. Tu sebab kalau boleh aku tak mo naik bas. Tapi nak buat camne. Tak kan selama2nya nak tumpang orang. Lepas beberapa hari naik bas aku dah kureng sket rasa takut tu. Bleh kata dah terer jugak. Hehehe.. Tapi kena ada kawan. Kalau sengsorang tak nak de aku. Aku rela call teksi. Bayar 30 hengget pon bayar la.

Hari Khamis nan indah aku dikejutkan dengan satu phone call. "Hello Yati.. Ni Abdullah.. Abdullah.." Lorr. Sape la pulak ni. Aku mana ada kenal mamat nama Abdullah. Saspen betul aku. Pastu dia kata "Ni Abdullah kawan abah Yati la." Huk aloh.. "Abdullah Bade ke??" Aku tanya takut2. Hehehe.. Dia kata haa ye la. Wallah.. Apa laa pokcik ni nak. Tetiba aku teringat. Pakcik ni orang sabah. Musti dia balik kampung ni. Musti dia ada kat sini ni. Musti nak jumpa aku ni. Bila dah dengar explanation dia betul plak jangkaan aku. Hehehe.. Sama macam time Omeng ngan Pion datang hari tu. Mana aku tak terkejut giler babeng. So cam biasakla. Aktiviti beramah mesra. Dia nak menjenguk aku kat sini. Why not? Welkam.. Welkam.. Memang dialu2kan datang menjenguk. Aku ni sebenarnye jarang bercakap ngan pakcik nama Abdullah ni. Dia bukanlah pakcik pon. Umur aku ngan dia gap berapa tahun je. Tapi oleh sebab dia kata dia kawan bapak aku so aku panggey dia pakcik la. Hahaha.. Depan dia takde la panggey camtu. Belakang2 je. So ntah camne tetiba je si pakcik ni jadik sesangat le peramah. Humang aih.. Terkujat aku. Masa kat fakulti dulu punyala malu2 kucen. Kami borak2 sakan. Cerita itu ini. Macam2 la. Magic betul. Tetiba jek jadi baik ngan Abdullah Bade. Very funny. Kalau la geng2 aku tau mampus kena gelak.

Wednesday, April 5, 2006

Masuk Hutan..

malam semalam aku pi masuk hutan.. ntah ceruk kampung mana si mel bawak aku.. tu semua semata2 nak makan seafood.. kiri kanan pokok saja.. takde lampu jalan plak tu.. lepas jalan tar masuk plak jalan berbatu2.. baru laa sampai kat restoran seafood tu.. perghh.. agak menyeksakan gak laa perjalanan nak ke sana.. seafood punya pasal.. so aku ni memula pergi berempat.. aku, kak fa'i, ita ngan mel.. mel bawak storm.. bleh laa laju.. aku ni terkedek2 ikut belakang dia.. so dah sampai sana macam2 order.. macam nak makan 20orang.. hahahha.. toya je.. sementara tunggu jaya, rozaidi, kamarul n wife dia datang kitorang pun layan blues.. tengok sunset.. hahaha.. so after that tau2 je laa.. aktiviti makan.. mula2 malu2 nak makan.. lama2 lantak ko laa.. comot dah meja tu.. ramai gak orang malam tu.. meriahlaa jugak.. walaupun dalam hutan.. tapi tak tahan wehh.. banyak nyamuk.. abis dah aku kena sengat.. pantang sket ngan nyamuk ni.. klu dah kena gigit tu tunggu je laa.. for sure berparut.. lain kali nak masuk hutan kena bawak ridsect.. hehehe.. dah nak balik tu baru laa aku perasan kat meja sebelah tu ada terselit sorang public figure antara ramai2 tu.. eligible bachelor lagi.. terkujat gak.. bukan sebab nampak artis.. terkejut sebab camne dia bleh ada kat ceruk rantau ni.. hmm.. rasanya dia involve ngan preparation audition "One In A Million" kot weekend ni kat le meridien.. dia kan pengacara.. logik gak laa dia datang.. so kesimpulannya makanan kat tempat nama Gayang ni best.. aku recommend sape2 datang KK makan kat sini..