Huangpu River Cruise, Shanghai

Menyengal 5 hari 4 malam di Shanghai..

Hallasan, JEJU!

Ongoing. Masih menulis..

Madinah, Saudi Arabia

CikSengal jadi budak baik bila pergi ke sini..

The Peak, Hong Kong

Ni tahun depan baru update entries..

Tuesday, February 21, 2006

A Very Busy Day..

hari ni memang busy giler.. dengan nak jaga exam.. dengan student datang berduyun2 ke bilik.. memang stressed out sket.. atas meja jangan cakaplaa.. macam2 harta ada.. memang serabut.. so hari ni jugak aku mengalami satu insiden yang agak memalukan aku sebagai seorang lecturer.. my students datang nak tunjuk n discuss on assignments.. so aku pakai laa notebook aku.. aku sangat2 laa terlupa to switch my wallpaper.. ha ngkau.. terkantoilaa gambar rain tak pakai baju kat screen notebook aku tu.. student aku pakat dok gelak.. yang lelaki dah bising2 "woaaa.. miss.. sape tu??" eiii.. nak sorok muka ni bawah meja.. yang pompuan dah tersengeh2.. apalaa agaknya yang diorang pikirkan ye.. tu laa.. dapat lagi lecturer muda remaja cam aku ni.. mentality tak matured lagi.. aduih.. nasib laa..

Xu Liang oh Xu Liang!!

xu liang.. nama yang sentiasa meniti dibibirku ini.. orangnya tinggi.. comel.. tapi buat aku SAKIT KEPALA!!! he is one of my student.. foreign student actually.. datang dari China.. dia ni one kind of a problem laa.. datang blaja kat sini.. dah dok mesia ni 3 tahun.. tapi english corrupt abis.. tak paham apa yang aku cakap dalam kelas.. tak tau laa camne nak buat ngan mamat ni.. datang komplen kat aku tak paham nota.. amendenya laa yang tak paham.. aku dah buat dalam the simplest english pun dia tak paham.. katanya kalau perkataan sebijik2 dia paham.. tapi bila dah jadi ayat dia terus blur.. huwwaaaaaa... camne laa aku nak tolong.. klu ikutkan hati aku nak suruh je dia drop kelas ni.. blaja english sampai paham dulu.. tapi takut plak tahun depan jumpa dia lagi.. heheh..

one day aku buat quiz.. in my room.. dia tak paham soalan aku.. dah tergaru2 kepala dia.. aku jeling je.. konon2 aku tengah bz laa buat keje.. dekat stengah jam takde gak progress.. kosong je kertas jawapan.. kira melampau gak laa tu.. slalu quiz 10 minit je.. dah lama sket aku peratikan dia pun mula menulis.. laju plak tu.. hehe.. dah agak dah.. dia letak nota kat atas lap dia.. syok betul dia menyalin.. tapi takpe laa.. aku nak tengok gak sejauh mana taktik dia berkesan.. miss.. finished!! tetiba je dia cakap.. dah siap laa tu.. MENIRU!! but its ok.. xie xie lao shi.. pastu dia pun blah.. nasib baik aku paham sket2 bahasa cina.. klu tak maunya tergaru gak kepala aku nak tangkap apa dia cakap.. wah.. jawapan penuh.. lengkap.. takde missed satu soalan pun... tapi bila aku tengok balik.. apa yang disalin tu salah............... alahai xu liang!

Friday, February 10, 2006

Zombie wannabe..

hari ni last day submit final exam question.. setelah beberapa hari aku tido pukul 4-5 pagi akhirnya siap gak.. serabut kepala.. muka macam zombie dah.. tau je laa aku baru kat sini.. diorang tak sound kat aku pun kena submit question seawal ni.. alih2 on monday dapat email you are required to submit exam questions by the end of this week.. tertonggeng2 aku siapkan.. klu stakat satu subjek no hal.. ni 3 subjek n 2 of them are new.. tak abis stadi plak tu.. mampus!! tu yang lama buat soalan.. hehe.. tp syukur alhamdulillah sume siap.. pheww!! so besok aku nak tido sepuas2nya.. i missed my katil.. my bantal.. tak sabarnyerr... time2 camni laa bermain2 kat pikiran nak carik keje lain.. tension semacam.. nak mengajar pun cam tak ikhlas.. haru betul..

Friday, February 3, 2006

Cuti Sakan!!

bestnya balik cuti.. tup-tup tinggal 4 hari je yang tinggal untuk aku bermalas-malasan kat jb ni.. then terpaksa balik kk balik.. mengadap kerja yang menimbun.. melayan kerenah budak2 yang pelbagai macam.. etc.. etc.. etc.. susah jugak rupanya jadik pendidik ni.. klu tak up to what they expected mula laa macam2 cerita yang keluar.. budak2 ni pandai.. 'faks' terus pada orang atas.. last2 kita yang kena.. diorang ni memang.. semua nak kena suap.. kalau tak suap pegi 'faks'.. malas betul nak carik sendiri.. sume kena sedia depan mata.. camne nak maju.. aku yang terseksa..

so cuti camni laa aku amik kesempatan merileks2kan diri.. tak pikir pun pasal keje.. nanti dah balik sana baru laa kelam kabut cam lipas kudung.. tapi aku tak kisah.. janji kat sini dapat tenangkan diri.. actually tak berapa tenang pun.. keje dah dua bulan tapi tak dapat gaji lagi.. tak bleh nak shopping.. jusco tengah sale woo.. list aku berjela2.. nak tukar imej pun tak dapat.. klu tak dah rebonding dah rambut aku.. dah kaler biru dah mata aku.. sume tu aku pendam je.. nak wat camne.. mbe ada hikmahnya aku tak dapat gaji.. niat aku salah.. dapat gaji sebab nak mengubah kejadian Tuhan! hah.. padan muka aku..

well.. aku skarang ni buat bisnes sampingan.. saja suka2 nak tambah side income.. (nak jadi kayo-rayo!!) aku bisnes mutiara ngan kristal.. import sabah mari.. ada gelang.. rantai.. brooch.. butang baju melayu.. subang.. macam2 ada.. harga pun berpatutan.. tak laa macam kat sini.. terkujat badak aku tengok kat tebrau city aritu.. mahal nak mampos.. sape2 yang berminat or nak tau lebey lanjut bleh laa contact aku ye.. sape yang berminat nak bisnes benda2 alah ni aku bleh jadik supplier.. kita calling2 laa ye..